Info Snaren

Snaren voor platenspelers en overige A/V apparatuur.

Helaas zijn er geen databases beschikbaar met maat-informatie betreffende snaren voor platenspelers en andere A/V apparatuur, zoals b.v. bij naalden. De fabrikanten verwezen en verwijzen hierbij uitsluitend naar de eigen "onderdeel-nummers" zonder maat-specificatie. Originele snaren zijn echter over het algemeen niet meer leverbaar, maar gelukkig kun je aan een snaar of platenspeler "goed meten" zodat het meestal geen al te groot probleem is om een juiste, passende & weer goed werkende snaar te vinden.
Op onze site zijn inmiddels op "platenspeler typenummer" al wel duizenden platenspelers te vinden waar we in de loop der jaren zelf van hebben vastgesteld wat de juiste snaar voor deze spelers is. Indien op het eigen platenspeler type-nummer (alleen het typenummer, alles aan elkaar, dus ZONDER MERK, SPATIES of andere LEESTEKENS) geen snaar verschijnt dat hebben we daarvan nog niet het juiste type vast kunnen stellen. In dat geval is het zaak om ofwel de "oude" snaar ofwel de platenspeler even serieus op te meten, (zie hieronder, methode-1 of methode-2) dan laten wij ons speciale snaren-programma erop los om de juiste snaar voor uw speler uit te rekenen !

Bij veel van onze snaren staat de melding van onze fabrikant aan dat deze aan bepaalde fabrikanten of importeurs Technische Diensten zijn en/of nog worden geleverd. In de vorige eeuw was onze Duitse fabrikant namelijk "hofleverancier" voor snaren bij bijna alle belangrijke Audio/Video merken. Daar staan dan soms (nog) geen typenummers bij, maar zeker is dan dat deze snaren in een aantal apparaten van het betreffende merk zijn toegepast. De concrete typenummers van spelers die u bij onze snaren aantreft zijn door onszelf in de praktijk gevonden. We zetten alleen die nummers erbij waarvan we voor 100% zeker weten dat het de juiste snaar is voor deze spelers.

Hoge precisie hightech kwaliteitssnaren.

Onze snaren zijn: recent geproduceerde, met zeer hoge precisie vervaardigde, hightech AV-snaren, gemaakt door één van de grootste Audio/Video-snaren producenten ter wereld. Al meer 50 jaar zijn en waren zij de "hofleverancier" voor snaren van een belangrijk deel van de Audio/Video apparaten-fabrikanten. Dus in heel veel gevallen leveren wij feitelijk een “verse” originele snaar. Verder worden onze huidige snaren gemaakt van speciale “rubber-composities” dat meer “grip” heeft op gladde oppervakken en dat veel langer zijn elasticiteit en spankracht behoudt dan de standaard natuurrubber snaren.

Soorten AV-snaren: Plat, 4kant, Rond of Getand.

In de loop der jaren zijn vier verschillende soorten snaren toegepast. De meest voorkomende bij platenspelers zijn de platte en de vierkante snaren. Deze twee types zijn goed voor meer dan 95% van alle snaaraangedreven platenspelers. Daarnaast zijn er echter ook apparaten welke zijn uitgevoerd met ronde of getande snaren. Ieder soort snaren heeft een eigen hoofdpagina met een overzichtelijke opsomming van alle nog leverbare maten van het betreffende type snaar.

Alle courante snaren zijn praktisch altijd uit voorraad leverbaar. We leveren, net als bij onze naalden en elementen, ook bij snaren meer dan 98% van alle bestelling direct uit ! Bij incourante types kan het enkele weken duren. De fabrikant heeft namelijk praktisch geen snaren op voorraad maar maakt alles op bestelling. Het assortiment wordt daarbij iedere 8 werkdagen doorlopen en daarna moeten de snaren nog uit Duitsland naar ons toe. Doordat we ook nog samenwerken met een 3tal fabrikanten van niet gestandaardiseerde AV-snaren is veel mogelijk dus komt u er zelf niet uit of zoekt u iets speciaals mail dan even uw vraag via Contact (links op de site) of middels een mailtje aan info@pickupnaald.nl dan komen we daar per omgaande op terug.


Zo neem je de snaar de maat !


Methode-1.:

 

De gemakkelijkste manier om de juiste maat vast te stellen is de oude snaar "plat" neerleggen (even aan één kant met een plakbandje aan de tafel plakken) en dan de totale lengte (aan de binnenzijde) van de dubbelgevouwen snaar, opmeten. Vermenigvuldig de uitkomst met 2 én je weet de binnen-omtrek van de oude (uitgerekte) snaar. Meet daarna, bij een platte snaar, nog even de "hoogte" van de snaar op en bij een 4kante de vierkantsmaat. (in millimeters). Dan is het ook nog belangrijk ons even te melden of de snaar nog enige "spanning" had, zodat de weergave van de platenspeler alleen een beetje "zweeft" of dat er zoveel slip in de snaar zit, dat het niet meer om aan te horen is. 

Geef de gevonden maten van de oude, uitgerekte snaar even aan ons door, plus de "toestand" van de snaar. Dan berekenen wij voor u welke snaar u nodig heeft om de platenspeler weer normaal te laten functioneren.

  

Methode-2.:

  

Is de oude snaar weg of compleet vergaan, neem dan een stukje touw of wit garen en een donkere viltstift. Markeer het touwtje met de viltstift op ± 10 cm van één van de uiteinden.


  • Haal het plateau van de speler, leg het touwtje om de ring aan de onderzijde van het plateau (het snaarpad) en haal de beide uiteinden door het gat in het plateau naar boven.

  • Laat nu het plateau weer over de spindel zakken en houd het touwtje goed op zijn plaats.

  • Draai nu het plateau zo dat je de motor in het plateau-gat ziet zitten.

  • Doe de beide uiteindes van het touwtje om de motor-poeli en teken op de touwtje met de viltstift het punt aan, waar het andere uiteinde de eerder gemaakte markering kruist.

  • Trek nu het touwtje eruit en meet nauwkeurig de afstand tussen de beide markeringen.

  • Haal het plateau er weer af en kijk of het een platte snaar (dan is het snaarpad in de regel geheel vlak) of een vierkante snaar (Bij 4kante snaren zit er een gleuf in de aandrijfring aan de onderzijde van het plateau) moet zijn.

  • Kijk daarna even goed naar punten in het snaarpad die de maximale hoogte van de snaar bepalen. Bij platte snaren b.v.de poeli die op de motoras zit, waar de snaar vaak in een bepaalde gleuf moeten vallen of het toerental beugeltje waar de snaar vrij door moet lopen en waarmee de snaar naar beneden of boven wordt verplaatst (naar een dikker of dunner deel van de motor-poeli) voor het omschakelen van het toerental. En bij 4kante snaren de maat van de gleuf waar de snaar in moet vallen. Noteer ook deze maximale hoogtematen

Geef vervolgens de gevonden waardes plus daarbij hoe je deze gevonden hebt (methode 1 of 2) én wat je precies gemeten hebt, even aan ons door. Dan vinden we praktisch altijd een passende en werkende snaar voor je platenspeler.

To Top