Info Soundman

Muziek is onze passie en daarin passen ook uitstekend de verrassende “Stealth” miniatuur microfoons van de Duitse Fabrikant Soundman. Deze uiterst kleine kwaliteitsmicrofoontjes zijn in feite de portable versie van de beroemde kunsthoofd-oormicrofoons.


Hiermee maak je eenvoudig super realistische geluidsopnames. Ze nemen namelijk precies daar op, waar we normaliter horen, bij onze oren. Een Soundman microfoon registreert daardoor dus exact datgene wat je zelf live hoort en zijn derhalve dan ook zeer populair bij concertbezoekers & muzikanten. Soundman miniatuur microfoons worden bovendien wereldwijd door professionals gebruikt, op al die plaatsen waar "low profile" moet worden gewerkt. Met een Soundman stereomicrofoon krijg je een werkelijk 3-dimensionale opname, die je bij terugluisteren over rondstralende luidsprekers of via een goede hoofdtelefoon weer helemaal terugbrengen bij het concert of evenement dat je hebt opgenomen, met een werkelijk verbluffende kwaliteit en een adembenemend realisme ! 

Omdat de Soundman microfoons als oordopjes in de oren worden gedragen zijn ze net als de militaire Stealth vliegtuigen praktisch onzichtbaar in het gebruik !
 

Er zijn 4 soorten Soundman miniatuur oormicrofoons: 


1) De OKM-I. Bedoeld voor opnames waar de kwaliteit niet écht telt. (Thuisgebruik, spaak, opnames op een cassetterecorder of videocamera, etc). 

2) De OKM-II Classic. Geschikt voor praktisch alle muziekopnames en bijna alle apparatuur.

3) De OKM-II Pop/AV. Deze uitvoering is iets minder gevoelig (-3dB) dan de Classic en is technisch optimaal afgestemd op de moderne video-opname apparatuur..

4) De OKM-II Rock.  Deze uitvoering is speciaal gemaakt voor écht zéér luide concerten (>110dB). Dus echt alleen als het zeer luid is zoals HardRock, Japanse Drums, straaljagers etc. Voor "normale" pop/rock concerten zijn de Classic en de POP/AV veel beter geschikt en hebben je opnames een veel betere signaal/ruisverhouding.

 

Soundman OKM microfoon inclusief A3* adapter in opbergkistje.


 


Soundman stereo miniatuurmicrofoons worden net als earphone hoofdtelefoons in de oren gedragen. Doordat de feitelijke microfoontjes zeer klein zijn en in een open “kooi-constructie” zijn opgehangen, hoor je tegelijkertijd toch ook nog alles, ze sluiten je oren dus niet af. De microfoons zijn "condensator-microfoons" en hebben dus wel een externe voeding nodig. De meeste opname-apparaten leveren een “fantoom-spanning” bij aansluiting op de microfoon-ingang. Is dat niet het geval dan heb je een uitvoering inclusief een Soundman A3 voeding/voorversterker adapter nodig. 

To Top